Despre

În 2010 a câștigat președinția PSD cu programul “România Corectă”, centrat pe mesajul de înnoire, dinamism și reconstruirea identității partidului, asemenea înființării unei societăți mai echitabile în România. În 2011, ca urmare a creării alianței dintre PSD, PNL și PC, Victor Ponta a devenit co-președinte al Uniunii Social Liberale (USL).

În timpul mandatului lui Victor Ponta, Partidul Social Democrat a obținut funcția de prim-ministru al României după 8 ani de zile. În luna Mai 2012, Victor Ponta a fost numit în funcția de prim-ministru al României și a promis că va schimba direcția țării prin aplicarea unor politici de stimulare a creșterii economice și creării de noi locuri de muncă, în conformitate cu opinia progresivă europeană.

În August 2012, Victor Ponta a fost ales Vice-Președinte al Internaționalei Socialiste. Victor Ponta a asigurat relansarea prezenței externe a PSD. Pentru prima dată, în România a avut loc o acțiune a PES de amploare – reuniunea grupului europarlamentarilor S&D, în vara anului 2012. Președintele PSD, în calitate de prim-ministru al României, a întărit relațiile cu state europene puternice, conduse de administrații social-democrate. Vizita în Franța a reprezentat prima vizită oficială a unui premier român, în ultimii zece ani. Prin întâlnirea cu autoritățile daneze au fost relansate relațiile politice și economice. În Italia, Victor Ponta a devenit o voce puternică de sprijin pentru partidele de stânga. Mandatul de președinte PSD al lui Victor Ponta a mai înregistrat o noutate. Pentru prima dată, în anul 2012, candidații PSD la alegerile locale și parlamentare au fost desemnați în urma sondajelor de opinie. Victor Ponta a avut în vedere în timpul mandatului său protecția mediului. În acest scop a fost relansat Forumul Ecologiștilor PSD în anul 2011. În cadrul Congresului PSD din 19-20 aprilie 2013, Victor Ponta a fost reales președinte al Partidului Social Democrat.

Pe data de 29 iulie 2014, Consiliul Național al Partidului Social Democrat, format din cei aproximativ 6.000 de social-democrați prezenți la Craiova, a acceptat, în unanimitate, candidatura lui Victor Ponta pentru funcția de președinte al României.