Familia1

“Am o familie frumoasă și, ca orice tată, sunt mândru de copiii mei, vreau să-i îndrept către un drum corect în viață și să-i ajut să nu facă greșeli.” – Victor Ponta

Victor Ponta s-a născut în Bucureşti, pe 20 septembrie 1972, a locuit şi copilărit într-un apartament de la Gara de Nord alături de sora sa, Alexandra. “Victor s-a născut cu noroc. El a avut şansa să ştie întotdeauna când trebuie să se urce în tren şi să nu îşi bată joc de şansa care i s-a oferit. El din grădiniţă a fost un lider” – Cornelia Naum (mama lui Victor Ponta) despre fiul său.

“M-am născut în România, am crescut aici, unde este familia mea, unde sunt prietenii mei, aici unde m-au educat profesorii cărora le voi fi dator toată viaţa. Aveam doar 14 ani când mama mi-a spus că trebuie să am grijă de ea şi de cele două surori.” – Victor Ponta

Victor Ponta este căsătorit cu Daciana Sârbu şi are doi copii: Andrei (13 ani) şi Irina (6 ani).

“Andrei şi Irina reprezintă cea mai mare realizare a vieţii mele, îi iubesc şi mă fac atât de mândru!” – Victor Ponta

În opinia lui Victor Ponta, în orice familie deciziile se iau împreună și întotdeauna pentru binele comun al acelei familii: “Eu am fost nevoit să-mi asum responsabilități de la o vârstă mică, încă din adolescență, dar dragostea și unitatea din familia noastră m-au ajutat să reușesc.”

Victor Ponta crede că și România are nevoie, în fruntea sa, de un lider care să unească, să ghideze și să ajute la luarea celor mai bune decizii. Tocmai de aceea, propune un model diferit de lider și de președinte.

“Vreau să fiu un președinte util României și cetățenilor ei.” – Victor Ponta.