Premierul României, Victor Ponta: Le urez tuturor militarilor români toate gândurile bune de Ziua Armatei!

Premierul Victor Ponta a transmis militarilor români o urare cu ocazia Zilei Armatei. La data de 25 octombrie 1994, militarii români eliberau localitățile Carei și Satu Mare din Ardeal, ocupate prin Dictatul de la Viena.

”Le urez tuturor militarilor români toate gândurile bune de Ziua Armatei! Dincolo de declarațiile de susținere, în ultimii ani am reușit să asigurăm condiții bune de pregătire, echipament și am eliminat sub-finanțarea din domeniul militar. La rectificarea bugetară pozitivă Ministerul Apărării Naționale a primit 500 de milioane de lei în plus!”, declară premierul pe Facebook.

Ponta a menționat în postarea sa și deschiderea cimitirului pentru soldații români căzuți în timpul celui de-al Doilea Război Mondial pe câmpul de luptă de la Stalingrad, eveniment care reprezintă o premieră pentru statul român.

”În plus, după mai mult de 70 de ani ne onorăm eroii finanțând și deschizând cimitirul pentru soldații români căzuți în timpul celui de-al Doilea Război Mondial pe câmpul de luptă de la Stalingrad”, declară prim-ministrul.

Ponta mai spune că din cauza situației din regiune, forțele armate ale României sunt într-un regim mult mai intens de pregătire decât erau până acum, dar cu siguranță au la dispoziție toate resursele financiare pentru a-și îndeplini misiunile.

În București, Ziua Armatei va fi comemorată printr-o expoziție fotografcă ale unor morminte și opere comemorative de război românești în Parcul Carol. Totodată, la Cercul Militar Național, Muzeul Militar Național, Muzeul Național al Aviației Române și Memorialul Eroilor Neamului va fi ziua porților deschise.

În țară, se vor organiza ceremonii militare și religioase, dar și recitaluri în Sibiu, iar la Satu Mare se va desfășura ”Ștafeta Veteranilor”.

În acelaști timp, la Arad se vor depune coroane de flori la Monumentul Ostașului Necunoscut din Piața Avram Iancu.