Premierul Victor Ponta a anunţat că îşi depune mandatul

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, la Palatul Victoria, că îşi depune mandatul de la conducerea Guvernului.

“Am obligaţia să constat supărarea legitimă care există în cazul societăţii şi dorinţa, din nou legitimă, de a avea responsabilităţi mai mari decât ale patronilor de la firma respectivă (clubul Colectiv – n.r.). Oamenii simt nevoia de mai mult şi ar fi mare greşeală din partea mea să ignor acest lucru. Nu vreau şi nu cred că este corect să las această responsabilitate nici pe seama celor care au fost în teren, nici pe seama primarilor, secretarilor de stat, miniştrilor. Sunt gata să fac eu acest gest pe care o parte importantă din societate îl aşteaptă şi, evident, începând cu ziua de astăzi îmi depun mandatul de prim-ministru, implicit şi al Guvenului”, a declarat premierul.

Ponta şi-a motivat gestul, adăugând că, de-a lungul anilor, ca politician, a dovedit că rezistă la orice bătălie cu adversarii politici.

“Niciodată, însă, nu mă bat cu oamenii. Şi cred că ar fi o mare greşeală şi cred că am avea toţi de suferit”, a spus premierul demisionar.

El a adăugat că supărarea şi suferinţa oamenilor nu trebuie să degenereze “în jocuri politice, jocuri de putere, cu efecte negative imposibil de anticipat”.