Premierul Victor Ponta i-a transmis Regelui Mihai un mesaj de felicitare

Prim-ministrul Victor Ponta i-a transmis, duminică, Regelui Mihai I un mesaj de felicitare cu ocazia zilei de naştere, în care exprimă mulţumiri pentru reperele pe care acesta le promovează cu stăruinţă în societatea românească.

“Ca prim-ministru doresc să Vă transmit recunoştinţa mea pentru reperele şi îndemnurile pe care Majestatea Voastră le promovează cu stăruinţă în societatea românească, pentru mersul înainte al ţării şi pentru a face că România să fie respectată în Europa şi în întreaga lume.

Vă mulţumim, Majestate, pentru munca neobosită pe care o dedicaţi în folosul românilor, vă dorim multă sănătate şi puterea de a duce mai departe lucrarea pentru binele României’, se arată în mesajul transmis de premier.

Principesa Margareta a afirmat duminică, într-un mesaj video transmis cu ocazia aniversării de către Regele Mihai a 94 de ani, că acesta “a dorit să fie astăzi în mijlocul societăţii româneşti, să deschidă porţile Palatului Elisabeta, să reverse iubirea şi binecuvântarea lui către toţi”, dar nu a putut să o facă fiindcă Regina Ana “se află într-o stare de slăbiciune şi suferinţă”.

Fostul suveran al României, Regele Mihai I (1927-1930; 1940-1947) s-a născut la 25 octombrie 1921, la Sinaia. Este fiul regelui Carol al II-lea (1930-1940) şi al reginei Elena, prinţesă a Greciei.