Victor Ponta: Dacă nu ajutăm noi Republica Moldova, cu siguranţă Rusia va încerca să o tragă din nou de pe drumul proeuropean

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că este obligaţia României să ajute Republica Moldova, susţinând că în caz contrar Rusia va încerca să împiedice această ţară în drumul său european.

El a amintit că marţi pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor se va afla acordul de împrumut rambursabil pentru Republica Moldova, la lucrări urmând să fie prezent premierul moldovean, Valeriu Streleţ.

“Rusia tratează ţările din jur în dispreţ faţă de legile internaţionale şi nu doar că nu ne speriem deloc, ci dimpotrivă ne întăreşte convingerea că, alături de partenerii noştri din NATO, ne facem datoria în această zonă atât de dificilă, dar importantă. (…) Dacă nu ajutăm noi acum Moldova, cu siguranţă Rusia va profita şi va încerca să tragă din nou Moldova de pe drumul său proeuropean. Este o obligaţie a noastră, dacă chiar suntem fraţi mai mari cum ne place să spunem, să-i ajutăm în aceste momente grele”, a spus Ponta, la Palatul Parlamentului.

Premierul a indicat că Senatul este for decizional în cazul acestui acord, care trebuie să treacă şi prin Parlamentul de la Chişinău.