Victor Ponta, de Ziua Armatei: Am reuşit eliminarea subfinanţării şi asigurarea condiţiilor de pregătire pentru militari

Guvernul a reuşit în ultimii ani eliminarea subfinanţării la nivelul Ministerului Apărării Naţionale şi asigurarea unor condiţii de pregătire corespunzătoare pentru forţele armate, a declarat premierul Victor Ponta, care a transmis vineri un mesaj cu ocazia Zilei Armatei, care va fi sărbătorită duminică, 25 octombrie, printr-o serie de manifestări la nivelul întregii ţări.

‘Duminică este Ziua Armatei. Urez tuturor militarilor români toate gândurile bune. Vreau să le spun că, dincolo de gânduri bune, am reuşit în ultimii ani să asigurăm şi condiţii de pregătire, de echipament, am eliminat subfinanţarea’, a afirmat premierul, în debutul şedinţei de Guvern.

Ponta a adăugat că guvernanţii au reuşit, de asemenea, după mai bine de 70 de ani, deschiderea unui cimitir al soldaţilor români căzuţi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial pe câmpul de luptă de la Stalingrad.

‘Am mai făcut un lucru care cred că e important: după 70 de ani, aşa cum şi alte ţări îşi onorează eroii, am finanţat şi deschidem cimitirul pentru soldaţii români căzuţi la Stalingrad’, a explicat prim-ministrul.

Pe 25 octombrie, la Rossoşka, va fi organizată o ceremonie oficială de inaugurare a cimitirului de onoare românesc, prima necropolă de război construită pentru militarii români căzuţi în lupta de la Stalingrad, potrivit unui comunicat al MApN.