Victor Ponta, despre majorarea salariilor bugetarilor: Dacă eram tot eu premier, Iohannis ar fi respins legea

Fostul prim-ministru Victor Ponta a scris miercuri, pe Facebook, că se bucură că preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea majorării salariilor bugetarilor, spunând, însă, că dacă acesta ar mai fi fost încă premier, şeful statului ar fi respins legea.

Fostul şef al Guvernului a mai precizat că “era ilogic şi incorect ca în buzunarul omului obişnuit” să nu se reflecte creşterea economică a României.

“Mă bucur foarte tare că această măsură adoptată de noi este în vigoare de la 1 decembrie! Era ilogic și incorect să vezi că România are creștere economică 4 ani la rând (cea mai mare din UE în ultimul trimestru) și că acest lucru nu se reflectă și în “buzunarul” omului obișnuit. Relaxare fiscală și creștere a veniturilor – acestea au fost baza Programului economic și social al USL .

PS – foarte probabil, dacă eram tot eu Prim Ministru, dl Iohannis ar fi respins legea spunând că “nu e sustenabilă și are scop electoral”. Așa a acceptat că e fff bună și sustenabilă, și nici nu are efect electoral !!! Deci tot răul spre bine!”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi legea prin care sunt majorate cu 25% salariile angajaţilor din sănătate şi ale asistenţilor sociali, precum şi cu 10% salariile tuturor celorlalţi bugetari care nu au beneficiat anterior şi de alte majorări. Creşterea salariilor intră în vigoare de la 1 decembrie.