Victor Ponta despre rectificare: Acord Guvern-Coaliţie pentru agricultură, sănătate, autorităţi locale

Premierul Victor Ponta anunţă că reprezentanţii Guvernului şi cei ai Coaliţiei au ajuns la ‘un acord şi sprijin politic’ pentru agricultură, sănătate şi autorităţi locale la o întâlnire pe tema rectificării bugetare.

‘Meeting Guvern-Coaliţie politică referitoare la rectificarea bugetară! Acord şi sprijin politic pentru sănătate, agricultură, autorităţi locale!’, a scris premierul, miercuri, pe Twitter.

Rectificarea bugetară care se va discuta vineri într-o şedinţă specială de Guvern se înscrie în ţintele asumate şi în cele convenite cu instituţiile financiare internaţionale, inclusiv în ceea ce priveşte deficitul, al cărui nivel ar urma să se situeze la 1,86 la finele anului, a declarat, marţi, premierul Victor Ponta.

Anterior, el menţiona că va fi vorba de o rectificare pozitivă având în vedere că România este pe excedent bugetar.

‘Ideile principale se referă la asigurarea resurselor bugetare pentru salariile la medici. (…) De asemenea, trebuie să rezolvăm într-un mod mai înţelept problema cu care se confruntă încă câteva mari oraşe ale României referitoare la încălzire – şi aici e vorba şi de Bucureşti, de Constanţa, de Galaţi, unde, pe de o parte, nu putem să-i lăsăm pe oameni să îngheţe în case, pe de altă parte, însă, administraţiile locale trebuie să-şi facă treaba aşa cum şi-au făcut-o în multe alte oraşe unde nu sunt probleme la începutul iernii. De asemenea, partea de finanţare pentru ajutorul de minimis pentru IMM-uri şi o problemă pentru care nu eram pregătiţi, dar pentru care trebuie să fim pregătiţi şi anume despăgubirile în agricultură în urma secetei din acest an’, a explicat premierul.