Victor Ponta: După întâlnirea cu delegaţia FMI voi face un fel de raport tehnic pe care îl prezint Coaliţiei

Premierul Victor Ponta a declarat marţi că, după întâlnirea pe care o va avea cu delegaţia tehnică a FMI, va face un raport tehnic, ce trebuie discutat cu toate forţele politice.

“La finalul vizitei mă văd şi eu cu ei (n.r. – cu membrii delegaţiei tehnice a FMI). O să vin şi o să prezint, întâi Coaliţiei, un punct de vedere, după care, cu siguranţă, trebuie discuţii cu toate forţele politice, cu preşedintele ţării şi atunci o să se ia o decizie politică. Eu o să fac un fel de raport tehnic, unde suntem, care sunt obiectivele pe viitor şi, în ce mă priveşte, eu cred că un acord preventiv – să nu împrumutăm absolut niciun dolar -, un acord preventiv cu condiţiile care sunt în regiune şi în lume întotdeauna e foarte bun, dar nu avem nevoie să luăm vreun ban”, a spus premierul la Palatul Parlamentului întrebat când se va şti exact ce fel de acord va încheia România cu FMI având în vedere că marţi vine la Bucureşti delegaţia tehnică a Fondului.

Ponta a adăugat că “într-o lume atât de volatilă e bine să îţi iei cât mai multe măsuri de precauţie”.

Ministerul Finanţelor Publice începe marţi discuţiile cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional pe marginea bugetului de stat pe 2016, a declarat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.