Victor Ponta: Exprim solidaritate şi condoleanţe pentru familia poliţistului mort la datorie

Premierul Victor Ponta a exprimat, vineri, solidaritate şi condoleanţe pentru familia poliţistului de la rutieră care şi-a pierdut viaţa într-un accident de motocicletă.

‘Aş vrea să încep prin a-mi exprima solidaritatea şi condoleanţe pentru familia poliţistului mort la datorie, care a decedat marţi. Ştiu că s-au întâmplat toate acele lucruri, există o anchetă în curs şi vreau să mulţumesc tuturor celor care îşi fac datoria şi celor care, uneori, din păcate, plătesc un preţ mult prea mare pentru tot ceea ce fac în fiecare zi pentru ca societatea românească să funcţioneze’, a spus Ponta la începutul şedinţei speciale de guvern în care se discută rectificarea bugetară.

Premierul a adăugat că trebuie văzut cum se întâmplă asemenea tragedii şi ce măsuri trebuie luate pentru ca ele să fie prevenite.

‘Vreau, de asemenea, fiind vorba de o anchetă în curs, să vedem cum se pot întâmpla asemenea lucruri, avem gropi în asfalt, tot felul de zone periculoase (…). Sunt convins că există peste tot în ţară tot felul de capcane mortale şi doar când se întâmplă o mare tragedie aflăm despre ele. O societate normală ar trebui să ia măsuri înainte, nu după ce se întâmplă asemenea lucruri’, a precizat prim-ministrul.

Şeful Executivului a făcut un apel către politicieni să nu se folosească de tragedii pentru a câştiga capital politic.

‘Mi-aş dori ca noi, ca societate, să nu mai folosim – vorbesc de oamenii politici – tragediile în scopuri politice. De fiecare dată când se întâmplă o tragedie, apar aceiaşi oameni politici care ţipă şi folosesc fie tragediile, fie arestările ca să câştige vreun pic de capital politic. Asta e un semn de barbarism în politică, poate reuşim să scăpăm de el’, a susţinut Ponta.

Poliţia Capitalei a anunţat joi că poliţistul care a decedat marţi în urma unui accident de motocicletă se afla în coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea.

Potrivit sursei citate, poliţistul Bogdan Cosmin Gigină se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu specifice poliţiei rutiere, conform reglementărilor legale în domeniu, fiind angrenat în dispozitivul mobil şi fix de fluidizare a traficului rutier în Bucureşti, asigurând deplasarea în siguranţă a coloanei oficiale, precum şi a celorlalţi participanţi la trafic.