Victor Ponta: Iohannis trebuia să ne ceară datele economice, altfel se duce nepregătit la întâlniri

Premierul Victor Ponta a declarat marţi că preşedintele Klaus Iohannis ar fi trebuit să solicite Guvernului date economice înainte de întâlnirea cu FMI, pentru că ‘altfel se duce nepregătit la întâlniri’.

‘Preşedintele ar trebui să vorbească şi cu noi, ca să aibă date. Astăzi, la întâlnirea cu FMI, nu ne-a cerut nicio dată. Dacă ne cerea, îi spuneam că suntem pe creştere economică mai mare decât era prevăzut de FMI, cu excedent bugetar, nu cu deficit, şi cele mai mari investiţii directe din 2008 încoace. Ne cerea datele, eu i le dădeam. O să i le transmit mâine, nu e niciun fel de secret în chestia asta. Altfel, se duce nepregătit la întâlniri şi se ia după tot felul de oameni care nu ştiu’, a spus Ponta, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Premierul a respins aprecierile preşedintelui faţă de bugetul pe 2016 şi a afirmat că, deocamdată, acesta nu e gata, aşa că nu poate fi criticat.

‘Domnul Iohannis nu cunoaşte bugetul pe 2016, cum nu îl cunosc nici eu, că nu s-a făcut. Nu poţi să critici ceva ce nu există. Bugetul pe 2016 va veni în noiembrie la Guvern, după aceea pe masa Parlamentului, în dezbaterea celor două Camere, după care ajunge la preşedintele Iohannis spre promulgare. Cred, nu ştiu, aşa i-o fi scris dl Mihalache notele şi nu ştia că nu a venit încă bugetul pe 2016. (…) Să critici ceva ce nu cunoşti mi se pare o chestie destul de neserioasă, de asta cred că e de la domnul Mihalache’, a adăugat Ponta.