Victor Ponta participă sâmbătă la Sofia la o întâlnire trilaterală cu premierii Bulgariei şi Serbiei

Premierul Victor Ponta participă, sâmbătă, la Sofia, la cea de a doua reuniune a Grupului de la Craiova – întâlnirea trilaterală a şefilor de guverne din Bulgaria, România şi Serbia, informează un comunicat al Executivului remis AGERPRES.

“Vor fi reluate discuţiile privind stadiul şi perspectivele cooperării în domeniile: energie, transporturi, afaceri interne, agenda digitală/ telecomunicaţii, precum şi proiectele care vor fi promovate în cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării. Va fi analizată, de asemenea, situaţia interconectării infrastructurii celor trei ţări (rutieră, cale ferată, conectare reţele de electricitate şi gaze), precum şi modalităţile de atragere de fonduri pentru finanţarea acestora”, precizează sursa citată.

Potrivit Guvernului, pe agenda discuţiilor se vor mai afla evoluţiile regionale de interes, problema migraţiei, Balcanii de Vest şi Parteneriatul Estic.

Prima întâlnire formală a acestui Grup a avut loc la Craiova, pe 24 aprilie, în marja şedinţei comune de Guvern România – Bulgaria.