Victor Ponta: Rectificarea bugetară e una pozitivă pentru că avem mai mulți bani la buget. E meritul românilor care au plătit taxe, al ANAF-ului

Victor Ponta a vorbit, vineri, la începutul ședinței de Guvern, referitor la moartea polițistului în misiune, că “mi-aș dori să nu mai folosim o tragedie în scopuri politice”.

Altfel, vineri se discută despre rectificarea bugetară care “e una pozitivă”.

“Toate solicitările venite din partea autorităților au primit răspuns pozitiv pentru că avem mai mulți bani la buget. E meritul românilor care au plătit taxe, politicilor fiscale, ANAF-ului”, a precizat premierul.

Vineri, în prima lectură va fi un pachet de legi privind achizițiile publice din cauza lucrărilor proaste din infrastructură.

“Marți îl adoptăm și apoi îl trimitem în Parlament”, cu scopul de a avea “responsabilități și un sistem mult mai clar”.

De altfel, vor exista discuții și cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, privind acordarea de despăgubiri celor care au avut de suferit în urma secetei.

În plus, discuțiile vor fi și referitoare la câteva modificări ale Codului Fiscal, “în sprijinul mediului de afaceri și a continuării creșterii economice”.

Pentru că următoarea ședință de guvern va avea loc marți, premierul a ținut să ureze militarilor români “toate gândurile bune”.

“Dincolo de ele, am reușit să asigurăm condiții de pregătire, de echipament. Am eliminat subfinanțarea”, a precizat primul ministru care a vorbit și despre deschiderea unui cimitir pentru soldații căzuți la Stalingrad.

“Cred că duminică putem să îi felicităm pe toți militarii români”, a conchis Ponta.