Victor Ponta: România este fidelă obiectivelor Cartei ONU

România este fidelă obiectivelor Cartei ONU şi avem încredere în necesitatea construirii unui viitor comun, bazat pe toleranţă şi solidaritate, afirmă premierul Victor Ponta, sâmbătă, într-o postare pe pagina sa de Facebook, cu ocazia sărbătoririi a 70 de ani de existenţă a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

“70 de ani de existenţă ONU – La mulţi ani! Cu această ocazie participăm la campania “Turn the World Blue”, iar Palatul Victoria este iluminat în culoarea albastru pentru a celebra cele şapte decenii de la adoptarea Cartei Naţiunilor Unite, alături de realizările organizaţiei în promovarea păcii şi securităţii globale. România este fidelă obiectivelor Cartei ONU şi avem încredere în necesitatea construirii unui viitor comun, bazat pe toleranţă şi solidaritate!”, scrie şeful Guvernului.

Potrivit site-ului Executivului, în contextul sărbătoririi pe data de 24 octombrie a 70 de ani de existenţă a Organizaţiei Naţiunilor Unite, Guvernul a decis participarea ţării noastre la campania ‘Turn the World Blue’. În cadrul campaniei, monumente sau clădiri oficiale din întreaga lume vor fi iluminate în culoare albastră, pentru a celebra cele şapte decenii de la adoptarea Cartei Naţiunilor Unite, alături de realizările organizaţiei în promovarea păcii şi securităţii globale.

Palatul Victoria se înscrie într-o galerie amplă de obiective artistice care vor lua parte la campanie, precum clădirea Operei din Sidney, Marile Piramide de la Gizeh, Statuia lui Iisus Christos de la Rio de Janeiro, Empire State Building din New York, Muzeul Hermitage din Sankt Petersburg, Turnul Înclinat din Pisa sau Westminster Hall din Marea Britanie.