Victor Ponta: România este în primele trei țări în UE la stabilitate economică

“România este în primele 3 țări din Uniunea Europeană ca stabilitate economică! Cred că asta este de fapt important – după 4 ani de muncă și eforturi! Trebuie doar să păstrăm direcția”, a scris Victor Ponta, pe Facebook.

România se află între primele trei state din Uniunea Europeană ca stabilitate macroeconomică, potrivit datelor Tabloului de bord pe 2015 al dezechilibrelor marcoeconomice publicat de Eurostat la finele lunii trecute, scrie ziare.com.

Mai precis, alături de Cehia și Polonia, țara noastră respectă 13 din cele 14 criterii cerute de UE pentru asigurarea stabilității la nivelul intregii economii.

Primele 11 criterii existau și anterior situației publicate pentru anul în curs și la aceste criterii România se încadra relativ lejer, cu excepția poziției investiționale nete (aceeași care dădea bătăi de cap Cehiei și Poloniei, deși merită observat că Cehia este la un pas de a îndeplini și acest criteriu, ca urmare a plasamentelor pe care propriul capital le-a făcut în străinătate).