Victor Ponta salută activitatea Institutului ‘Elie Wiesel’, de Ziua Naţională de Comemorare a Holocaustului

Premierul Victor Ponta salută activitatea Institutului ‘Elie Wiesel’, cu prilejul Zilei Naţionale a Holocaustului, apreciind că munca depusă în cei 10 ani de la înfiinţarea instituţiei a fost ‘esenţială pentru promovarea toleranţei şi a solidarităţii’.

‘Ziua Naţională de Comemorare a Holocaustului marchează anul acesta împlinirea a 10 ani de la deschiderea oficială a Institutului ‘Elie Wiesel’. Felicitări pentru activitatea de până acum tuturor oamenilor deosebiţi care s-au pus în slujba adevărului istoric şi au păzit cu vigilenţă societatea românească de comportamente sau idei periculoase! Munca depusă în ultimii 10 ani a fost esenţială pentru promovarea toleranţei şi a solidarităţii, pentru buna funcţionare a democraţiei româneşti, pentru imaginea ţării noastre în lume şi mai ales pentru restabilirea dreptăţii faţă de familiile celor care au avut de suferit’, a scris Ponta, vineri, pe Facebook.

Premierul afirmă că memoria victimelor inocente ale Holocaustului va fi păstrată mereu şi că o asemenea tragedie nu trebuie să se mai repete.

‘Va mulţumesc şi vă asigur că vom păstra mereu în suflete memoria victimelor inocente care au îndurat acea perioadă întunecată a istoriei – o tragedie care trebuie să nu se mai repete vreodată’, menţionează Ponta.

Ziua Holocaustului este comemorată oficial, în plan naţional, la 9 octombrie, dată care marchează începutul deportărilor evreilor în Transnistria, în anul 1941.