Victor Ponta: Titlurile executorii care trebuiau plătite în 2016, le achităm în avans

Premierul Victor Ponta a afirmat luni că titlurile executorii, de aproximativ un miliard de lei, care ar fi trebuit plătite în 2016, vor fi achitate în avans, la sfârşitul acestui an.

‘E pentru prima dată, de mulţi ani, când ambele rectificări sunt pozitive şi asta înseamnă că putem acorda toate sumele necesare pentru sănătate, salariile medicilor, pentru despăgubirile în agricultură, pentru încălzirea de iarnă, pentru proiectele autorităţilor locale. Practic, pentru tot ceea ce era nevoie. Titlurile executorii, adică procesele câştigate de magistraţi, profesori, funcţionari publici care au dat în judecată Guvernul Boc, le plătim în acest an, ceea ce trebuia să se plătească în 2016. Le plătim anticipat ca să încheiem, o dată pentru totdeauna, acele procese. Şi aşa oamenii au pierdut atâta timp în atâţia ani în procese. Practic cam un miliard de lei sunt titlurile executorii pentru 2016 pe care le plătim tot la această rectificare, deoarece avem excedent bugetar’, a declarat Ponta, la Senat.

Şeful Executivului a precizat că vineri va fi cea de a doua rectificare bugetară din acest an, pozitivă, de aproximativ un miliard de euro.