Un politician
adevărat

Politician progresist, atașat de valorile Comunității Europene. A absolvit Facultatea de Drept, la Universitatea București și a fost procuror specializat în fraude economice și financiare.

Victor Ponta (născut pe 20 septembrie, la București) a fost Prim Ministru al României în perioada mai 2012 și noiembrie 2015. Victor Ponta a fost Președintele PSD între 2010 și 2015. În prezent, Victor Ponta este liderul partidului PRO România.

2012 - 2015
Prim Ministru

În cei 4 ani în care a condus Guvernul, Victor Ponta a reușit să întoarcă țară de pe drumul măsurilor de austeritate exagerate, adoptate de către partidele de dreapta care au guvernat în anii anteriori, și să obțină rezultate economice impresionante.

Aceștia au fost anii în care România a înregistrat una dintre cele mai mari creșteri economice din uniunea Europeană (3.6% în 2015 și 3.4% în 2014) și un nivel din ce în ce mai mic al ratei șomajului.

Aceștia au fost anii în care România a crescut din punct de vedere economic în mod constant, datorită relaxării politicii fiscale combinate cu măsuri de securitate socială.

VICTOR Ponta Prim Ministru VICTOR Ponta Prim Ministru VICTOR Ponta Prim Ministru VICTOR Ponta Prim Ministru VICTOR Ponta Prim Ministru VICTOR Ponta Prim Ministru VICTOR Ponta Prim Ministru VICTOR Ponta Prim Ministru

20 de ani de
Carieră Politică

 • 2001

  A fost numit Șef al Corpului de Control al Primului Ministru.

 • 2004

  Victor Ponta a fost ales deputat în Parlamentul României, fiind unul dintre cei mai tineri membri ai Parlamentului.

 • 2008

  A fost reales membru al Parlamentului.

 • 2012

  În mai a devenit Prim Ministru al României și a început să schimbe direcția în care mergea țara, grav afectată la vremea aceea de măsuri de austeritate fără precedent luate de guvernele anterioare, instituind politici care au stimulat creșterea economică și crescând piața muncii.

 • 2016

  A fost reales și a rămas membru al Parlamentului.