Redarea demnității și respectului datorat hainei militare

Demnitate și respect pentru militari.

Vom apăra drepturile deja câștigate.

Sistemul pensiilor militare de stat a fost instituit în România acum aproape 160 de ani, de Alexandru Ioan Cuza, fiind menit să acopere riscurile activității specifice sistemului de apărare, ordine publică și securitate națională, interzicerea sau restrângerea exercițiului unor drepturi și libertăți din Constituția României, așa cum prevede articolul 4 din actuala lege a pensiilor, Legea 223 din 2015.

Am inițiat, în calitate de Prim – Ministru, Legea 223 din 2015 pentru a crea un echilibru intre veniturile realizate din pensii de către beneficiarii proveniți din instituțiile publice din apărare, ordine publică și siguranță națională, pe de o parte, precum și menținerea unei ierarhii echitabile, pe corpuri și categorii de personal, și după trecerea în rezervă, ori încetarea raporturilor de serviciu.

Legea 223/2015 a reparat nedreptățile create sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională prin recalcularea/revizuirea pensiilor militare, care s-a dovedit un proces sinuos, lipsit de acuratețe și greoi, soldat în final cu mii de contestații și acțiuni împotriva sistemului. Concret, recalcularea/revizuirea pensiilor militare a însemnat pentru militari scăderea cuantumului pensiilor, beneficiarilor neputându-li-se aplica principiu plății cuantumului mai favorabil.

Legea 223/2015 a reprezentat cea mai așteptată reparație pentru sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională. Din nefericire, aplicarea acestei legi a suferit atingeri după demisia Guvernului Victor Ponta, în acest moment fiind serios afectate drepturile militarilor români.

PROmisiunea PRO România este aplicarea Legii 223/2015 în forma în care a fost adoptată în anul 2015, pentru a răsplăti eforturile atâtor generații de militari care au jurat să-și apere țara chiar cu prețul vieții.

Candidez la Camera Deputaților, București

POZIȚIA 3 PE BULETINUL DE VOT